Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

Adószámunk: 18303841-1-02
Bankszámlaszámunk: 50700114-16100295

Állatbemutatók

Az Egyesület alapcélkitűzései között szerepel ősi háziállataink bemutatása. Közülük megtalálható a mangalicák három színváltozata, a magyar tarka szarvasmarha, a szürke marha, a bivaly, a rackajuhok és a ciktajuhok.

Rajtuk kívül sok érdekes háziállat él a központban, nagy karámokban és villanypásztoros elhelyezéssel. Természetesen köztük sok ló is, akik nagy része szintén befogadott állatként van nálunk a gyerekek nagy örömére.

Érdekes a baromfiállomány, amelyben megtalálhatók a gyöngytyúkok és a pulykák színváltozatai, de a vizimadarak között ott vannak a libák és kacsák különböző képviselői is. Talán nálunk látható egyedül az őshonos magyar galamfajták több mint 10 fajtája.

A háziállatok egy része szintén befogadott állat, mint két szamarunk Marci és Csilla. Természetesen az állatok nagyon gyerekszeretők, hiszen gondozásukban, ápolásukban is részt vesznek a gyerekek. Különlegesség két albínó szamarunk: Albinka és Milki.

A háziállatok mellett megtalálhatók a díszállatok, kedvtelésből tartott állatok is. Ilyenek a papagájok, csincsillák, galambok, hörcsögök, tengerimalacok, fehéregerek, nyulak.

Újdonság a 2007-ben elkészült külső volier, ahol papagájok, kacagó gerlék, nyulak és deguk élnek együtt.

Misina Természet- és Állatvédő Egyesület webmester: NeGaMeL