Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

Adószámunk: 18303841-1-02
Bankszámlaszámunk: 50700114-16100295

Oktatási formák

Gazdi-tanoda

A Misina Egyesület kutyaiskolája (Pécs, Pajtás u. 17.)

Minden vasárnap fél kettőkor várjuk azokat  a kutya-gazda párosokat, akik szeretnék, hogy kutyájuk játszva tanuljon, szocializálódjon és emellett mindketten jól érezzék magukat.

Célunk a megfelelő gazda-kutya kapcsolat kialakítása, alapvető engedelmesség elsajátítása.

Amit kérünk: póráz, nyakörv (fojtó nyakörvet nem használunk), jutalomfalat, pozitív hozzáállás.  A foglalkozásokon érvényes oltásokkal rendelkező egészséges kutyák vehetnek részt.

Ár: 1000 Ft/alkalom, amelyet az állatotthonban élő állatok ellátására fordítunk.

Előzetes bejelentkezés: misina@t-online.hu

Telefonon: 20/3464210  Ha nem vesszük fel, kérjük hagyjon üzenetet és visszahívjuk.

 

 

1. Óvodai és iskolai csoportok fogadása az állatotthonban

Előzetes bejelentkezés alapján várjuk a csoportokat  személyes helyszíni látogatásra. A program során a gyerekek megismerkedhetnek a nálunk lévő állatokkal: Busával a szürkemarhával, Hermihnával a bivallyal, Helénnel a tehénnel, Mekivel a kecskével, Manóval és Jolival a két shetlandi minipónival, valamint többi állatunkkal.

Néhány lehetőség: Őshonos magyar állatfajták bemutatója, az állatotthon megtekintése, tanösvények végigjárása, állatsimogató.

Hangulatos árnyas fák alatt kihelyezett padok és asztalok mellett lehet tízóraizni, valamint egy kisebb kialakított játszótér is a gyerekek rendelkezésére áll.

A jelentkezéseket az alábbi telefonszámon várjuk:

72/337-035

2. Kihelyezett iskolai foglalkozások

Előzetes megbeszélés alapján egy-egy állattal iskolai foglalkozásokon veszünk részt, bemutatásuk kapcsolódik az iskolai tananyaghoz.

3. Lovasoktatás

Gyereklovagoltatás egyénileg már egészen kis kortól szombaton és vasránap délelőttönként
Árak: 10 perc: 300 Ft, 15 perc: 500 Ft


Bérlovaglás: osztály- illetve tereplovaglás
Árak: 30 perc: 1500 Ft, 60 perc: 2500 Ft
Információ és jelentkezés:  Bozó Maja 30/5380405


Lovas szakkör: 8- 18 éves korig
 A nálunk lévő lovak a gyerekek kedvencei! Hét közben délutánonként és hét végén egész nap lehetőség van lovaglásra a 8-18 éves korúak részére a lovas szakkörben. A szakkörben a gyerekek nemcsak lovagolnak, hanem minden lovakkal kapcsolatos tevékenységet megtanulnak: takarítás, lóápolás, etetés.
Ár: 3000 Ft/hó Információ és jelentkezés: Bozó Maja 30/5380405

 

4. Nyári táborok

Nyári táborainkban a gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy tiszta levegőn, természet-és állatközelben töltsenek el egy hetet. Kutyás és lovas táboraink nagyon népszerűek, állandó telt házzal működnek. A lovas táborban a gyerekek lovagolnak, kézműves és szabadidős tevékenységet végeznek, valamint megismerkednek az állatotthonban élő állatokkal.

A kutyás táborban a gyerekek megtanulnak helyesen bánni a kutyákkal, tanítják őket, sétálni mennek, különböző engedelmességi is ügyességi feladatokat végeznek velük. Mindezek mellett természetesen jut idő a barkácsolásra, kirándulásra is. Saját kutyával, illetve nálunk élő kutyával is részt lehet venni a táborban. Az ötödik tábori nap egy ünnepélyes vizsgabemutatóval zárul, amikor a gyerekek és a kutyák bemutatják mindazt, amit tanultak a szép számban rendszeresen megjelenő szülőknek és érdeklődőknek.

A központ egyénileg mindenki számára előzetes bejelentkezés nélkül is szabadon látogatható minden nap 8-17.30. óra között csütörtök kivételével, amikor 10-12 között zárva tartunk. Örökbefogadás 8-16 óráig, kutyasétáltatás 9-12 illetve 13.30-15.30. között.

Misina Természet- és Állatvédő Egyesület webmester: NeGaMeL